.

.

torstai 9. toukokuuta 2013

Luovan koulupiirin lasten puolesta

Luovan koulupiirin - Luovan, Myllykylän, Oppaan, Salonkylän ja Varpahaiskylän - asukkaina olemme huolestuneita mahdollisista varhaiskasvatusta koskevista muutoksista. Alueeltamme löytyy nyt sekä päivähoito että esikoulu. Nämä on kuitenkin suunniteltu siirrettäviksi keskustan alueelle.

Lapsemme saavat nyt hyvää hoitoa ja kasvatusta lähellä kotejaan, siedettävän ajomatkan päässä. Päivähoidon ja esikoulun siirto keskustan alueelle pidentäisi pienten lasten hoitopäiviä kohtuuttomasti ja lisäsi kuljetuskustannuksia. Matka keskustaan voisi olla pahimmillaan yli 15 km suuntaansa. Vaadimme, että kaupunki tarjoaa jatkossakin nämä palvelut alueellamme.

Kyse on perheiden jaksamisesta, hyvinvoinnista ja alueen elinvoimaisuudesta. Kurikan magneettia ja Ikarin teollisuusaluetta kehitettäessä Luovan talousalueen merkitys lisääntyy entisestään. Jos päivähoito- ja esikoulupalvelut viedään pois, on turha haaveilla uusista asukkaista alueelle. Hyvinvoivat kylät palveluineen houkuttelevat uusia asukkaita ja paluumuuttajia. Juuri heitähän Kurikka tarvitsee!


Luovan koulupiirin alueella on alle kouluikäisiä lapsia joka ikäluokassa noin 10. Jos he kaikki olisivat hoidossa 2-vuotiaista lähtien, yksistään heistä päivähoitoa tarvitsisi 40 lasta. Esikouluikäiset mukaan lukien luku nousisi jo 50:een.

Kurikan seurakunnan lopettaessa toimintansa Luovan kylällä vuonna 2015 lakkaa myös iltapäiväkerhotoiminta. Tämä on tärkeää huomioida ja ennakoida ajoissa päätöksiä tehdessä, mm. mietittäessä tiloja. Ehdotamme, että Luovan koulupiirin alueelle perustetaan päiväkoti, ja esikouluopetus ja iltapäiväkerhotoiminta taataan jatkossakin alueella. Päiväkoti voisi sijoittua esimerkiksi Hominrinteeseen, Luovan koulun alueelle tai Salonkylän kylätalon yhteyteen.

Kurikkalaisina veronmaksajina ja äänestäjinä vaadimme, että kantamme otetaan päätöksiä tehdessä huomioon.

Kylät lastensa asialla
LUOPA • MYLLYKYLÄ • OPAS • SALONKYLÄ • VARPAHAISKYLÄ

Julkaistu 01.05.2013.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi - tervetuloa ottamaan osaa myös Myllykylän tapahtumiin!